Rada Miejska SLD w Rzeszowie o wyborach samorządowych

dodano 2014-07-02 21:16 w kategorii: Powiatowe

2 lipca br. w Rzeszowie miało miejsce zebranie Rady Miejskiej SLD.  Było to pierwsze spotkanie po konwencji z początku czerwca. Obrady prowadzone były przez nowo wybrane władze - Wiesława Buża,  przewodniczącego miejskiego SLD, a także Tomasza Skoczylasa wybranego na sekretarza miejskiej organizacji SLD w Rzeszowie.
Wśród zaproszonych na zebranie obecny był także Tomasz Kamiński, poseł i przewodniczący struktur wojewódzkich SLD, który omówił tematy społeczno – polityczne w kraju i województwie. Główną część wypowiedzi zdominowały kwestie tzw. afery podsłuchowej oraz zmiany w prezydium Sejmiku Województwa Podkarpackiego. Nie zabrakło pytań o działania, jakie w najbliższym czasie planuje podjąć Klub Poselski SLD.
Po dyskusji na temat sytuacji krajowej, obecni członkowie Rady Miejskiej SLD powołali Miejski Sztab Wyborczy wraz z delegatami do Wojewódzkiego Sztabu Wyborczego i Sztabu Wyborczego Rozwój Rzeszowa Tadeusza Ferenca.
Dużym sukcesem można ogłosić powstanie zespołu ds. opracowania programu miejskiego SLD. Wachlarz doświadczeń osób zasiadających w tym gremium i różnorodne spojrzenie na rzeczywistość pozwala w kompleksowy sposób stworzyć lewicowy, realny i konkretny program dla miasta.
Środowe spotkanie było również okazją do oceny przebiegu kampanii wyborczej i wyników w wyborach do Parlamentu Europejskiego.