Ruszyło odliczanie do Mistrzostw Europy w Siatkówce Kobiet

Równo sto dni zostało do jednego z największych wydarzeń sportowych w Europie. Rywalizacja siatkarek to kolejne wydarzenie na skalę europejską, które zawita do Łodzi.

Mistrzostwa Europy w Siatkówce Kobiet odbędą się w czterech krajach. W Polsce siatkarki rywalizować będą właśnie w Łodzi. W środę, 15 maja w centrum miasta wiceprezydent Łodzi Tomasz Trela, wiceprezydent Europejskiej Konfederacji Siatkówki (CEV) Włoch Renato Arena oraz sekretarz generalny PZPS Tomasz Karasiński uruchomili zegar, który odlicza czas pozostały do tego wydarzenia.

Turniej rozpocznie się 23 sierpnia i potrwa do 8 września, a rywalizować będą w nim 24 drużyny z całej Europy. Polski rywalizować będą w grupie B z reprezentantkami Włoch, Belgii, Ukrainy, Portugalii i Słowenii. W sumie w Łodzi rozegranych zostanie 19 spotkań.

Mistrzostwa Europy w Siatkówce Kobiet w ŁodziMistrzostwa Europy w Siatkówce Kobiet w ŁodziMistrzostwa Europy w Siatkówce Kobiet w ŁodziMistrzostwa Europy w Siatkówce Kobiet w Łodzi

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!